header images

EBHN
135.005

 

PPR: +32(0)3 605 74 41

 

De verschillende stappen

Hieronder zie je de verschillende stappen voor het behalen van jouw vliegvergunning.

Stap 1

Alvorens je de opleiding voor een vliegvergunning start, dien je medisch goedgekeurd te worden. Hier controleert men of de ogen voldoende in orde zijn, of het gehoor goed functioneert, enz... Het behalen van een medisch vergunning is onontbeerlijk voor het verkrijgen van een vliegvergunning.

Stap 2

De theoretisch opleiding bestaat uit verschillende soorten opleidingsonderdelen die je tijdens de vlucht zal nodig hebben. Zo leer je waarom een vliegtuig in de lucht kan blijven, wat voor wolken er rondom jouw vliegtuig hangen, hoe je communiceert, etc... Het theoretisch gedeelte kan je starten zonder een medisch vergunning te bezitten. Na de opleiding leg je een schriftelijk examen af waarop je minimum 75% moet behalen voor ALLE opleidingsonderdelen.

Stap 3

Tijdens het praktische gedeelte zet je de theorie om naar de praktijk. Je zal zelf een vliegtuig besturen met behulp van een instructeur en de gepaste handelingen uitvoeren afhankelijk van de omgeving. Vanaf dan zal je voldoende vlieguren opbouwen op het praktische examen af te leggen (min 45 vlieguren).

Stap 1

Nadat je voldoende vlieguren hebt opgebouwd kan je jezelf kandidaat stellen voor het praktische examen. Tijdens dit examen toon je aan dat je zowel theorie als praktijk voldoende beheerst. Indien je voor zowel het theoretische als praktische examen slaagt, verkrijg je jouw vliegbrevet.

 

Booking

Adres

Vliegclub Hoevenen
Dijkstraat 2
2940 Hoevenen

Tel. +32(0)3 605 74 41